Jakość Produktów
Najwyższa jakość
Nasze produkty wytwarzamy z ziaren kakao wyhodowanych w ekologicznych plantacjach z dala od wielkich aglomeracji. Najważniejszym kryterium podczas wyboru plantacji współpracujących są warunki naturalne towarzyszące wzrostowi owoców kakao, tradycyjne, niezmienne od wielu pokoleń metody ich przetwarzania oraz oczywiście najwyższa jakość uzyskanych w efekcie końcowym ziaren kakao.
Do produkcji naszych wyrobów używamy stuprocentowego masła kakaowego oraz owoców i alkoholi najwyższej jakości wytwarzanych przez cenionych producentów.
Czekolady Michel Cluizel’a są wytwarzane przy użyciu tylko i wyłącznie tłuszczu kakaowego ( inne tłuszcze roślinne nie są stosowane), czekolady nie zawierają lecytyny sojowej, zamiast cukru z buraków cukrowych stosowany jest cukier trzcinowy. Tradycyjna receptura wyklucza wykorzystanie składników modyfikowanych genetycznie.
Jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące naszych produktów skontaktuj się z nami: kontakt@mojaczekolada.pl