
Autorytet wśród czekoladników
Od 1948 roku Michel Cluizel buduje swój autorytet wśród znawców i producentów czekolady. W dniu dzisiejszym, jako ekspert prowadzi swoją produkcję, zatrudniając 200 osób. Jego pracownia mimo większych rozmiarów, nadal duży nacisk kładzie na unikalny, szlachetny charakter swoich wyrobów.
Michel Cluizel w swojej pracy dąży do odnalezienia wyjątkowych plantacji kakao, aby tworzyć niepowtarzalne czekolady. Czekolady te wyróżniają się oryginalnym smakiem, który możliwy jest do uzyskania tylko przy wykorzystaniu starannie wyselekcjonowanych ziaren z wybranych plantacji. Taki sposób doboru ziarna pozwala na tworzenie unikalnych czekoladowych produktów.
Szlachetny charakter czekolad
Cluizel od wielu lat nawiązuje trwałą współpracę z wybranymi plantatorami, a wszystkie czekolady opatrzone są znakiem „Noble Ingredients”, który podkreśla szlachetny charakter składników dobranych przy produkcji.
Produkty Cluizel'a to przede wszystkim ręcznie robione francuskie pralinki, które charakteryzują się mocno czekoladowym smakiem i często ułożone są w eleganckich opakowaniach prezentowych. Tabliczki czekolady, neapolitanki, czy czekoladowe dyski to kolejne propozycje, które znajdują uznanie wśród koneserów czekolady na całym świecie.
Więcej informacji o słynnym francuskim czekoladniku można znaleźć na stronie cluizel.com.