Czekolady Mezet
Mazet - a właściwie Leon Mazet rozpoczął swą karierę czekoladnika mając niespełna 15 lat. Podróżując po świecie zgłębiał tajemnice swojej profesji. Jako żonaty człowiek osiedlił się w Montargis, gdzie kupił przepis na Prasline i założył Mazet’s House. Prasline to bardzo prosty produkt – prażone migdały w karmelu, będący chyba najstarszym cukierkiem we Francji (od 1636r.).
Mazet w kolejnych latach postawił na rozwój firmy otwierając sklepy w Paryżu. W 1938 roku Leon Mazet stworzył produkt Amanda (nugat z migdałów oblany ciemną czekoladą), który odniósł duży sukces i dzięki któremu Mazet stał się sławny na całym świecie.
Firma do dziś jest w rękach potomków Leona Mazet i zajmuje się produkcją najwyższej jakości wyrobów czekoladowych. Mazet jest jednym z najsłynniejszych producentów francuskich czekolad.W 2003 firma świętowała 100-lecie swojego istnienia.
Szczególnie polecamy produkty z serii Fondue tego producenta prezentowane poniżej
Życzymy Państwu niezwykłych i niepowtarzalnych doznań przy kosztowaniu naszych czekoladowych specjałów